Epilator test (2022) → se de 7 beste epilatorer i test her (2024)

Hvordan fungerer en epilator?

En epilator er et godt alternativ til voksing når man skal fjerne hår. Det kan være noe smertefullt i starten, men de aller fleste blir vant til det etterhvert – såfremt man bruker den riktig på huden. Kort sagt så er en epilator en maskin som fjerner håret ved hjelp av et roterende gode som har mange små pinsetter som drar hele håret og hårrøttene ut.

Da en epilator drar ut hele håret er resultatet dermed også mer langvarig enn ved for eksempel barbering. I tillegg vil man oppleve at håret som vokser ut blir færre og tynnere etter noe tid også, noe som betyr at du kan være hårfri i flere uker, og kan nyte at huden er helt glatt i lang tid. Når man bruker en epilator kan man dele prosessen inn i tre faser; før, under og etter.

Før epilering

Det er viktig at du planlegger din epilering, for å forberede huden din riktig. Det betyr at du skal sørge for å epilere minst 24 timer før du skal vise frem beina dine. Da vil huden din ha tid til å roe seg, og eventuell irritasjon gå ned. I tillegg er det lurt å eksfoliere før epilering. På den måten kan du unngå irriterende inngrodde hår. Velge du en av de epilatorer som kommer med en eksfolieringsbørste, så kan du med fordel bruke den.

Under epilering

Under epilering er det viktig at du tar deg opp litt mot. Er det første gang du gjør dette kan det godt gjøre litt vondt. Heldigvis er det flere epilatorer som har utviklet funksjoner og teknologier som minimerer denne følelsen. Hvis du velger en epilator som er vanntett kan du med fordel gjøre det i dusjen, da dette er mindre vondt.

Sørg for at du ikke presser for hardt når du bruker den, og sørg for å kjøre mot hårene – på den måten får du flest mulig hår med. det beste du kan gjøre er å holde den i 90-graders vinkel og ikke gå for raskt frem.

Etter epilering

Når du har epilert skal du sørge for å f*ckte huden din. Bruk en mild krem som ikke irriterer huden. Dette vil også redusere sjansen for inngrodde hår. Husk at du oftere du epilerer jo bedre opplevelse blir det.

Sånn velger du den beste epilator

Det finnes i dag mange forskjellige epilatorer på markedet, og det kan derfor være en utfordring å finne den helt riktige for deg hvis du ikke vet hva du ser etter. Når du skal finne en epilator som passer ditt behov bør du først og fremst tenke over hvor den skal brukes. Det finnes epilatorer som er beregnet til ansikt, under armene, ben, bikinilinje og intimbarbering, også er det de som kan brukes overalt. Til disse finnes det ofte flere hoder, så du kan justere etter bruk. Hvis du ikke har bruk for en epilator til flere steder, kan det være en fordel å velge en som er målrettet for ditt behov.

Noe annet du skal tenke over er grepet. Hvis du er nybegynner kan det være en fordel å velge en epilator med et godt grep, som sørger for at den ikke sklir ut av hånden på deg når du bruker den i dusjen.

Etter at du har gjort deg disse overveielsene er du klar til å se nærmere på de ulike produktene, for å velge den som passer best til dine individuelle behov.

Sånn er vår epilator test utført

I vår epilator test har vi plukket ut de modellene vi mener er best i test på markedet akkurat nå. For å gjøre dette har vi lest gjennom en rekke forbrukertester, kundeanmeldelser og erfaringer i både Norge og i utlandet for å velge ut de beste epilatorer akkurat nå.

FAQ

Hvilken epilator er best i test?

I vår epilator test er Braun Silk-épil 9 9020 Flex kåret til best i test grunnet sine egenskaper. Men alle modellene i vår test lever opp til høye krav og vurderinger, så vi anbefaler deg å finne den som passer best til dine behov.

Hvor ofte skal man bruke en epilator?

Du skal bruke den oftere i starten. For de fleste betyr det hver fjerde eller femte dag den første tiden. Men etterhvert vil du merke at de vokser saktere ut, og at du derfor kan vente lengre tid mellom hver gang.

Gjør det vondt å bruke en epilator?

Noen synes det gjør veldig vondt. Men for de fleste gjør det vondt de første gangene, før man venner seg til det. Noen områder på din kropp gjør også vondere enn andre - men dette er individuelt.

Kan jeg epilere i dusjen?

Dette er avhengig av hvilken modell du har. Noen er vanntette og kan brukes i dusjen - noe som også er mindre vondt for mange. Men det er også modeller som ikke er vanntette, så dette er noe du må sjekke før du bruker den.

Epilator test (2022) → se de 7 beste epilatorer i test her (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 6285

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.