Bedste Epilator (TEST) ⇒ Se de bedste epilatorer i 2024 (2024)

Stikkende hårstubbe og irriteret rød hud er der ingen, der er fan af. Hvorfor ikke give en epilator en chance, og mærk hvordan du får bløde og glatte ben i lang tid helt uden irriteret hud.

Der findes mange forskellige måder at fjerne hår på og ikke alle metoder er lige effektive. Måske har du allerede afprøvet voks, skraber og diverse andre metoder.

Med en epilator kan du nemt og effektiv fjerne hår derhjemme i ro og mag med et lækkert resultat, der er ligeså godt, som hvis du fik fjernet hår hos en salon, men meget billigere.

Med testen kan du nemt danne dig et overblik over, hvad de forskellige epilatorer kan uden, at du selv skal ud og gennemgå en masse tests.

Med testen får du hjælp til at komme i gang med effektiv hårfjerning derhjemme, så hårfjerning aldrig længere skal være besværligt.

Vi anbefaler

Bedste Epilator (TEST) ⇒ Se de bedste epilatorer i 2024 (1)

Panasonic Epilator ES-EL2A-A503

Vi har udvalgt Panasonic epilator ES-ES2A-A503 som “best i test”:

  • Vandtæt
  • 30 % bredere hoved
  • 90 grader drejeligt hoved
  • 2 skiver med 60 pincetter i alt
  • 3 Hastighedsindstillinger

Epilator test

For at du ikke selv skal bruge tid på at rode rundt imellem det store udvalg af epilatorer, så har vi lavet en test, der gør det hele meget nemmere for dig.

Her har vi testet 7 forskellige epilatorer, som vi synes er de bedste epilatorer på markedet. Under hvert produkt kan du læse om, hvad der adskiller netop dette produkt fra andre produkter, og hvorfor vi netop har udvalgt det produkt.

Vi har testet en følgende forskellige epilatorer på markedet, og udvalgt dem, som vi vurderer er de bedste epilatorer.

I testen kan du læse om disse 7 forskellige epilatorer:

  1. Panasonic Epilator ES-EL2A-A503
  2. Braun Silk-Épil 9-561 Wet & Dry
  3. Philips Satinelle HP6420
  4. Braun Silk-épil 7-561 Wet & Dry
  5. Philips Satinelle Advanced BRE650
  6. Braun Epilator Face 810
  7. Braun Epilator Series 3 SE3-420

På den måde kan du danne dig et overblik over, hvilken epilator der passer bedst til dine behov og til dit forbrug.

Forskellig prisleje

Desuden finder du epilatorer i forskellige prisleje, fordi vi mener at uønsket hårvækst skal være til at fjerne uanset budget.

Desuden findes der gode epilatorer indenfor ethvert prisleje, som alle fjerner hår nemt og effektivt. Læs mere om de 7 produkter nedenfor.

Bedste Epilator (TEST) ⇒ Se de bedste epilatorer i 2024 (2)

Panasonic Epilator ES-EL2A-A503

Panasonic Epilator ES-EL2A-A503 er en epilator fra Panasonic, der med sit 30% bredere hoved giver en maksimal komfort og er samtidig hurtig og effektiv.

Denne epilator kan fjerne uønsket hårvækst alle steder på kroppen, hvor du ønsker at fjerne hår. Desuden er den vandtæt, og har 2 skiver, der gør at hårfjerningen optimeres.

Til dig som vil have en god, enkel og effektiv hårfjerning, så kan Panasonic Epilator ES-EL2A-A503 anbefales. Med 2 skiver øges effektiviteten af hårfjerningen yderligere, og den har i alt 60 pincetter.

Det vil sige, at hårfjerningen både bliver mere effektiv og hurtigere. På kortere tid fjerner den altså flere hår, og du vil opleve et blødt og glat resultat, der holder i lang tid.

Desuden kan du anvende epilatoren både på tør og våd hud, og grundet dens vandtætte design kan du anvende den både i bruseren og i karbadet.

Med dens 90 graders drejelige hoved sikres du, at alle dine hår fjernes uanset hvilken vinkel, og at epilatoren er nem, at arbejde med i alle vinkler og afkroge af kroppen, hvor du måtte ønske at fjerne hår.

Med det 30% større hoved vil du opleve en øget komfort, og hårfjerningen vil desuden gå endnu hurtigere. Hvis du ønsker flere epilatorhoveder kan det tilkøbes, så du kan specificere din hårfjerningsrutine derhjemme specifikt til dig.

Den har 3 hastighedsindstillinger og kræver kun 1 times opladning før den er klar til brug. Der medfølger hoved til ben og arme, etui, strømledning og rengøringsbørste.

  • Vandtæt
  • 30 % bredere hoved
  • 90 grader drejeligt hoved
  • 2 skiver med 60 pincetter i alt
  • 3 Hastighedsindstillinger

Braun Silk-Épil 9-561 Wet & Dry

Denne epilator fra Braun, er til dig som vil have effektiv hårfjerning og som vil have det nemt og hurtigt. Braun Silk-Épil 9-561 Wet & Dry er udstyret på et drejeligt hoved, der er 40% bredere, for optimal komfort og brug.

Desuden er den vandtæt, og virker med pulserende vibrationer, der giver en lindrende fornemmelse ved hårfjerningen.

Til dig som vil have fjernet hvert eneste lille hår. Der hvor du har genstridige hår er denne epilator et genialt valg. Med den innovative mikrogrebsteknologi fjerner Braun’s epilatorer hår, der er 4 gange kortere end hvad voks kan få fat i.

Det vil sige, at du opnår et smukt salonglat resultat, der fjerner selv de mindste hår. Med smart LED-lys opfanger epilatoren selv fine hår, der gør din hårfjerning ekstra grundig og efterlader dig med et resultat, der holder længe uden, at du skal bekymre dig om hår, der er efterladt tilbage.

Epilatorens drejelige hoved og 40% bredde gør, at du opnår en øget komfort og det er nemt og rart for dig at arbejde med denne epilator på alle kroppens områder, særligt på knæ og under armene, hvor der kan være svære vinkler.

Desuden får du her en vandtæt epilator således, at du kan anvende den i badet. Epilatorens pulserende vibrationer giver en lindrende hårfjerning og mindsker ubehag der end måtte opstå.

Der medfølger 6 tilbehørsdele, så dit hjemmehårfjerningssæt er komplet med alt, hvad du har brug for. Den skal blot oplades i 1 time, før den er klar til brug igen.

  • Smartlight
  • 2 hastighedsindstillinger
  • Mikrogrebsteknologi
  • Drejeligt hoved
  • 40% bredere hoved
  • Vandtæt
  • Vibrationer
Bedste Epilator (TEST) ⇒ Se de bedste epilatorer i 2024 (4)

Philips Satinelle HP6420

Til dig som er på farten og som har brug for at fjerne hår nemt, hurtigt, effektivt og uanset hvor du er. Her får du en lille og kompakt epilator, der stadig fungerer super for dig, som vil have fjernet hår på hele kroppen.

Denne epilator fra Philips har 2 hastighedsindstillinger og indbygget lys, der sikrer, at alle hår bliver fjernet selv de lyse og korte.

Philips Satinelle HP6420 er et oplagt valg til dig, som ønsker en lille handy epilator, som stadig gør arbejdet til ende og efterlader et blødt resultat.

Her få du en billig epilator, som er nem at tage med på farten. Der medfølger et rejseetui, så du kan tage dit yndlings hårfjerningsredskab med lige meget, hvor du er.

Desuden medfølger der en massagehætte for mere behagelig epilering, samt en kappe således at den kan anvendes på følsomme steder som ansigt og bikinilinje.

Den er udstyret med indbygget lys, der gør at alle små og lyse hår opfanges og fjernes, for at du kan få det bedste slu*tresultat.

Derudover har den et ergonomisk designet greb, som gør at den er nem at arbejde med. Den har 2 hastighedsindstillinger, som gør at både tykke og tynde hår kan fjernes, og sikrer en personlig hårfjerning for alle, der anvender den. Epilatorhovedet er aftageligt og er nemt at rense.

  • 2 hastighedsindstillinger
  • Indbygget lys
  • Ergonomisk greb
  • Lille design
  • Nem at tage med på farten
  • God pris
Bedste Epilator (TEST) ⇒ Se de bedste epilatorer i 2024 (5)

Braun Silk-épil 7-561 Wet & Dry

Braun Silk-épil 7-561 Wet & Dry er en super epilator til dig, som vil have effektiv, nem og simpel hårfjerning derhjemme. Denne epilator er en af klassikerne fra Braun, og den vil ikke skuffe dig.

Med dens 40 pincetter, lysfunktion, mikrogrebsteknologier og pulserende vibrationer lever den op til alt det som Braun kan.

Denne epilator fra Braun er et super valg for dig, som ikke har prøvet en epilator før og som skal have en nem og effektiv epilator til en god pris.

Med Brauns mikrogrebsteknologi sørger epilatoren for at få fat i alle hår på en skånsom, men effektiv måde. Desuden gør det indbyggede lys at små og korte hår fjernes, således at du efterlades med et blødt og fejlfrit salonresultat derhjemme.

Den er en vandtæt epilator og kan anvendes både i bruseren og i badekaret, for optimal hårfjerning og minimalt ubehag.

De pulsende vibrationer, som denne epilator er udstyret med, gør desuden at huden stimuleres og hårfjerningen sker problemfrit og uden eventuelt ubehag.

Epilatoren har et drejeligt hoved, der gør det nemt for dig at komme rundt i alle kroppens konturer især i områder, som kan være svære som knæ og armhule.

Epilatoren kan anvendes over alt på kroppen, og der medfølger udover en bikinitrimmer til bikinilinjen i alt 8 tilbehørsdele således, at din hårfjerning kan blive så personlig som muligt.

Epilatoren skal blot oplades 1 time så er den klar til brug på ny.

  • 40 pincetter
  • Drejeligt hoved
  • Vandtæt
  • Lys
  • Medfølger bikinitrimmer
  • Pulserende vibrationer
  • Mikrogrebsteknologi
Bedste Epilator (TEST) ⇒ Se de bedste epilatorer i 2024 (6)

Philips Satinelle Advanced BRE650

Blandt Philips epilatorer finder du her Philips Satinelle Advanced BRE650, som er en hurtigere epilator udviklet til at fjerne flere hår på kortere tid.

Med en øget skiveomdrejning, kombineret med et bredere hoved, vil du opleve en utrolig effektiv og hurtig hårfjerning.

Epilatoren til dig, som vil have, at hårfjerningen skal være så effektiviseret som muligt. Denne epilator er udviklet med fokus på en hurtig og effektiv epilering, således at der fjernes flest mulige hår på et bredt stykke hud.

Den hurtige skiveomdrejning gør, at hårfjerningen sker endnu hurtigere end før. Det bredere hoved dækker et større område af hud ad gangen, og gør hårfjerningen endnu mere effektiv.

Desuden er epilatoren udstyret med særlige unikke keramiske drejeskiver, som gør at hårene opfanges og fjernes endnu mere effektivt. På den måde fjerner denne epilator hår, der er op til 4 gange mindre end dem som fjernes ved brug af voks.

Epilatoren er udstyret med et ergonomisk design, der er helt nyt indenfor de tidligere design, og gør epilatoren nem at arbejde med og behagelig i hånden.

For at optimere hårfjerningen yderligere er epilatoren designet med opti-light der opfanger selv de fineste og lyseste hår, således at du oplever et fantastisk slu*tresultat på kort tid.

Epilatoren er ledningsfri og genopladelig. Med epilatoren medfører der etui og oplader.

  • S udformet håndtag
  • Unikke keramiske skiver
  • Bredere hoved
  • Hurtigt skiveomdrejning
  • Opti-light
Bedste Epilator (TEST) ⇒ Se de bedste epilatorer i 2024 (7)

Braun Epilator Face 810

Til dig som vil have fantastisk blød, smuk og hårfri hud i ansigtet, tilbyder Braun denne epilator til ansigtet, der effektivt vil fjerne hårene i ansigtet som er små, fine og svære at få fat i.

Oveni får du kombineret i den effektiv epilator en højteknologisk ansigtsrensebørste, der frigiver porerne og renser i dybden, således at du får fantastisk naturlig glød og ren hud.

Er du træt af uønsket hår i ansigtet, og er du træt af at plukke, skrabe og vokse, så vil denne kombinerede ansigtsrensebørste og epilator til ansigt og andre sarte områder være din nye yndlings hårfjerningsmetode til hår i ansigtet.

Denne epilator er specielt udviklet til at få fat i selv de mindste hår i ansigtet og andre områder med sart hud.

Desuden får du inkluderet i denne epilator også en rensebørste, der nænsomt og effektivt renser i dybden og mindsker forekomsten af urenheder og tilstoppede porer.

Epilatoren er vandtæt og kan anvendes nemt og hurtigt. Den er trådløs og er drevet på batterier, og er derfor oplagt at tage med på rejsen eller på farten.

Med dens 10 små pincetter giver den dig et hårløst, blødt og glat resultatet. Der medfølger epileringshoved, rensehoved samt beskyttelses hoved, således at du nemt har både din rensebørste og din epilator lige ved hånden.

  • Kombineret ansigtsepilator og ansigtsrensebørste
  • Vandtæt
  • Fjerner fine hår
  • Renser i dybden
  • 10 pincetter
  • Batteridrevet
Bedste Epilator (TEST) ⇒ Se de bedste epilatorer i 2024 (8)

Braun Epilator Series 3 SE3-420

En perfekt epilator til nybegynderen eller til dig, som vil have en god epilator med på farten. Denne epilator har et lille kompakt design, der gør den nem at håndtere og nem at tage med, så du altid kan fjerne uønsket hårvækst lige meget, hvor du er.

Med dens smart-light teknologi fjerner den selv de mindste og fineste hår for et blødt lækkert slu*tresultat.

Denne epilator er det oplagte valg til dig, som er ny med en epilator. Dens nemme design og gode pris, gør at du nemt kan gå i gang med at fjerne hår uden at lave fejl, og uden at bruge en formue.

Med denne epilator medfølger en bikinitrimmer, som gør det muligt for dig at nå ind til områder, som er særligt følsomme, som f.eks. binilinjen eller ansigtet.

Epilatoren er nem at bruge, og har et kompakt design, som gør at den er nem at pakke sammen og tage med på farten.

Desuden kommer denne epilator i en særdeles god pris, som er fordelagtig uanset om du er nybegynder eller ekspert.

Med Braun’s smarte smart-light teknologi er det muligt for epilatoren at registrere selv små, lyse og fine hår, således at du får et fantastisk slu*tresultat, nemt og enkelt.

Derudover indeholder epilatoren en indbygget massagerulle, som stimulerer huden og gør hårfjerningen endnu nemmere. Med en stimulering af huden vil forekomsten af indgroede hår også mindskes.

  • Nem at tage med på farten
  • Lille design
  • Smart-light teknologi
  • Medfølger bikinitrimmer
  • Massagerulle som stimulerer huden
  • God pris

Inden du køber en epilator

Når du køber en epilator er der mange ting, som du bør overveje. For at hjælpe dig med, hvilken epileringsmaskine, du skal vælge, er det først og fremmest en god måde at orientere dig, ved at læse de produkter, som er gennemgået i testen.

Desuden bør du overveje hvilke krav, forventninger og behov du har til hårfjerning, samt hvor dit budget ligger.

I testen finder du et bredt udvalg af de bedste epilatorer, som vi mener er gode at starte op med, hvis man er nybegynder, og som man kan opgradere med, hvis man er erfaren og blot leder efter den bedste epilator på markedet.

Hvad er forskellen, og hvilken skal du vælge?

Det kan være svært at overskue, hvad der egentlig er forskellen på de forskellige epilatorer. Derfor kan du i testen læse om, hvad de forskellige produkter kan.

Der er f.eks. forskel på, hvor bredt hovedet er, hvor bevægeligt det er, hvor mange pincetter epilatoren har, hvor den kan anvendes og hvilken teknologi, den er udstyret med.

Desuden er der forskel på epilatorerer, som er specielt udviklet til ansigtet og andre skånsomme områder, men mange større epilatorer kan tilpasses, så de kan bruges både i ansigt og på kroppen.

I sidste ende skal du vælge den, som passer til dine behov og til dit prisniveau, så er du sikker på at blive glad for din epilator og at du får en god epilator..

Fordele og ulemper ved brugen af epilator

Det vil være relevant at spørge sig selv, hvilke fordele og ulemper, der er ved en epilator, hvis det er noget man overvejer at prøve. Måske vil du gerne vide hvad en god epilator kan gøre for dig, som din skraber ikke kan. Derfor får du her de fordele og ulemper, der kan være ved brugen af epilator.

Fordele

Der er mange fordele ved brugen af epilator. Den helt store fordel og forskel er, at en epilator trækker hårene ud ved roden. Det vil altså sige, at når du bruger din epilator, fjernes dine hår fuldstændig og rives ud af hårsækkene.

I modsætningen til skraberen, som blot skærer dine hår over og giver stride stubbe, så vil du med epilatoren opleve et fuldstændig hårløst og blødt resultat.

Desuden mindskes hårvæksten, når du bruger en epilator, fordi hårsækkende ødelægges, når hårene rives ud.

Med en kontinuerlig brug af epilatoren vil du derfor opleve en reduceret hårvækst, og det vil regelmæssigt blive nemmere og nemmere at fjerne hår.

Skrabere er ophav til bakterier

En anden fordel med epilatoren er bakterier og hudens balance. Mange har tendens til at bruge deres skrabere i lidt for lang tid af gangen.

Gamle skrabere er ophav til mange bakterier, og en sløv skraber skal skrabes endnu flere gange over huden end en ny.

Dette er hos mange årsag til rødme, knopdannelse, og irritation ofte kendt som det mange kalder ‘skægpest’ som sagtens kan forekomme på ben og arme.

Desuden vil du med en epilator ikke kunne se mørke hår i deres hårsække under huden, og du vil opleve en lysere og mere ensartet hud, hvis du har meget mørke hår og anvender en epilator.

Ulemper

Som med mange andre ting er der også nogle ulemper ved epilering. Det afhænger lidt fra person til person, og selvfølgelig er det forskelligt, hvilken hårfjerningsmetode, som fungerer bedst for en selv.

De ulemper som oftest kommer med epilering kan være ubehag og indgroede hår. Alles hår og hud er forskellige og derfor er det forskelligt, hvordan man reagerer på behandlinger. Når det er sagt er epilering et effektivt værktøj fordi det jo netop trækker hårene ud af hårsækkene.

Det kan nogle synes er ubehageligt, og kan til tider gør ondt. Det er individuelt, hvor tolerant man er, men epilatorer nu til dags er designet til at mindske ubehag bedst muligt, f.eks. med pulserende vibrationer og massageruller, der lindrer og mindsker ubehag under og efter epilering.

Tendens til øget mængde hår

Desuden har nogle tendens til at få en øget mængde af hår der er indgroede. Dette vil man ofte se både ved voks og ved epilering og skyldes simpelthen, at hårene trækkes ud af hårsækkene.

Denne funktion er både en fordel og en ulempe i og med, at når hårene trækkes ud, vil der naturligvis vokse nye ud. Fordi at hårene danner sig på ny er der større risiko for at de danner såkaldte indgroede hår, men med regelmæssig epilering vil både hårvæksten og mængden af hår der er indgroede falde.

Sådan fjerner du hår med en epilator

Hvis du er bekymret for om det er svært at anvende en epilator til at fjerne hårene, så har du intet at frygte. Det er faktisk super nemt, og meget lige til. Med tiden finder man ud af, hvordan man bedst selv kan lide at gøre det, og så finder man normalt sin helt egen rutine. Til at starte med, så skader det aldrig at have lidt tips til, hvordan man kommer i gang. Her får du en guide til, hvordan du anvender din epilator, og hvordan du opnår det bedste resultat med den bedste epilator.

Inden epilering

Når du skal bruge dine epilator for første gang, er der nogle ting, du kan gøre for at gøre din epilering nemmere. For det første kan det øge ubehaget, hvis dine hår er meget lange, da det kan gøre ondt at epilatoren trækker i de lange hår.

Sørg derfor for, at dine hår er en medium længde, når du starter, så hårene er lange nok til at epilatoren kan få fat i dem, men hvis det er meget lang tid siden, at du sidst trimmede dem, så er det måske lige en god idé at gøre det inden.

Desuden vil de lange hår også nemmere klumpe sammen i epilatoren, og det er sværere at rengøre. Et par dage inden, at du skal epilere, er det en god idé at sørge for at exfoliere din hud.

Det vil sige, at du sørger for at døde hudceller er fjernet fra din hud, og det vil gøre at epilatoren bedre kan få fat i hårene, som skal fjernes. Gør det dog et par dage før og ikke lige inden, så huden kan få ro i mellem.

Under epilering

Når du sidder klar med din epilator og er klar til at gå i gang, er det som udgangspunkt bare med at prøve sig frem.

Hvis din epilator er vandtæt, kan du med fordel anvende epilatoren i badet for en lindrende effekt. I badet vil din hud være blød og opvarmet, og dine hårsække det samme.

Derfor vil det være nemmere for epilatoren at trække hårene ud, og du vil opleve mindre ubehag. Hvis din epilator ikke er vandtæt, kan du med fordel anvende den lige efter badet imens din hud stadig er varm og fugtet.

Husk at køre epilatoren over huden i et moderat tempo, og at holde den i en korrekt vinkel på huden. Det anbefales altid at læse instrukserne angivet specifikt på din epilator, da de kan variere fra produkt til produkt.

Efter epilering

Når du er færdig med at bruge din epilator, kan du komme ud for, at din hud er en smule irriteret. Det er helt normalt, og meget naturligt. Du kan med fordel exfoliere din hud lidt efter eller et par dage efter, for at mindske forekomsten af indgroede hår.

Derudover vil din hud opleves endnu blødere, hvis du smører efter med en lækker creme, der kan lindre og fugtgøre din hud. Hvis din hud er lidt irriteret, så undgå stram påklædning, og lad endelig huden lufte lidt, så den kan få ro. Ellers er det bare at nyde din nye lækre hårfrie hud.

Gør det ondt at bruge en epilator?

Det helt store spørgsmål omkring epilering er om det gør ondt. Her er svaret ja og nej. Alle har vidt forskellige smertetærskler, og nogle vil opleve mere ubehag end andre. Derudover vil man også opleve, at det ved regelmæssigt brug bliver nemmere og mindre ubehageligt at bruge epilatoren. Du har måske oplevet det før i forhold til, hvis man plukker øjenbryn eller med voks.

Epilering er en super populær hårfjerningsmetode, hvilket tyder på at rigtig mange god kan lide at bruge epilatoren. Sørg for at finde den bedste epilator til dig.

Hvordan kan man mindske ubehag ved epilering?

Som du tidligere har læst, så udvikles nye epilatorer hele tiden med fokus på at optimere din epilering mest mulig.

Det vil sige, at der udvikles teknologi, der mindsker ubehag og gør hårfjerningen hurtigere. Dette kan blandt andet være vibrationer og forskellige massageruller.

Derudover kan du mindske ubehag, ved at anvende din epilator i det varme bad eller lige efter, når hudsækkene er bløde og mere medgørlige. Desuden kan du sørge for, at dine hår ikke bliver for lange, inden du epilere.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken epilator er bedst i test?

Det kan som udgangspunkt være svært at vurdere præcist, hvilken epilator, der bedst i test. Der findes mange forskellige typer, modeller og størrelser. Derfor har vi udvalgt dem, som vi synes er nogle af de bedste på markedet. Den bedste epilator fjerner effektivt alle typer hår, er nem at arbejde med og i et godt prisleje.

Hvad er en epilator?

En epilator er en hårfjerner maskine, som er designet til at trække dine hår ud ved roden med små bitte pincetter, der hele tiden drejer rundt og griber fat i hårene. Du kører den langsomt over huden og så gør den alt arbejdet for dig. Du kan også anvende en epilator til ansigtet.

Hvor ofte skal man bruge en epilator?

Hvor ofte man skal bruge en epilator afhænger meget af, hvor hurtigt dit hår vokser, og hvor meget du har. Efter en epilator behandling vil der oftest gå 4 uger, før du har behov for en ny omgang.

Bedste Epilator (TEST) ⇒ Se de bedste epilatorer i 2024 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 6297

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.